Allan Højlund
 
Pasningsvejledning Silkeaber Pasningsvejledning Dværgsilkeaber Pasningsvejledning Tamariner Pasningsvejledning Springtamarin Pasningsvejledning Løvetamariner

Jeg har haft aber i ca 15 år og vil på de følgende sider vise lidt billeder af mine aber/voliere og komme med tips/ideer som jeg vil videreformidle , om nogen har billeder/ gode ideer som andre kan få glæde af så send mig gerne en besked via kontakt , så kan jeg sætte det ind her på siden . 


Vælgt et af de ovenstående menu punkter for at se billeder af de aber jeg har haft.

Klik derefter på det store billede i højre side , og et nyt vindue åbner hvor man kan vælge billederne frem/tilbage

Jeg har tidligere i mange år brugt de alm. fodreskåle i rustfrit stål , men mine erfaringer er at med de mindre skåle er der for meget spild da aberne graver rundt for at finde det der smager dem bedst, og derved smider en masse mad på gulvet. Ved at have en større overflade til foderet undgår man dette .
Jeg har her brugt nogle Teflon belagte fade (IKEA) som også er meget nemme at rengøre pga. Teflonbelægningen.

Nederst kan man se at jeg har 2 fade oven på hinanden. Jeg har boret nogle huller i det øverste fad , hvilket gør at saft fra frugterne løber ned i det nederste fad . Min erfaring er at frugten kan blive lidt "snakset" hvis der er meget frugt saft , og det problem har jeg ikke mere.

Jeg har 2 rustfri skåle 1 med vælling og en med vand , endvidere har jeg boret huller til 4 plastickrus som er beregnet til at afprøve nye fodreemner i , så kan man nemt se om det nye foder er et "hit or not"

Til at fodre med indsekter i har jeg lavet flere løsninger . Jeg har altid mine indsekter til at gå i vitamin pulver (Korvimin) og kalk som det ses her på billedet . Når jeg lægger insekterne i glasset så ryster jeg det og der sidder så et fint lag af vitaminer og kalk på insekterne.

Jeg har købt nogle speciel bor der kan bore i glas og så ophængt den i volieren til at have indsekterne i .(om nogen vil have lavet nogle glas så kan jeg tilbyde det. jeg har også Korvimin og kalk)

som det ses har jeg også brugt en 1.5 liters sodavandsflaske , pinden inden i flasken kan Zophobaslarverne kravle op af.

Blot glasset sidder lidt skå ,så undgår man at urin kan løbe ind i glasset

Her er lidt billeder fra inde volieren

Nogle af træstammerne er fra Amazonas

 

 paryktamariner
, kontakt mig via punktet "KONTAKT" for yderligere info vedr.  opdræt.


paryktamariner, salg aber , abe foder, silkeaber sælges , silkeaber ,hvidøret silkeaber ,dværg silkeaber, tamariner , rødhåndet tamarin
Her er et par videoer af en paryktamarin grupperne , klik på billederne for at se videoeerne
Vægge og gulve i det indvendige anlæg er beklædt med laminat parket gulv , dette gør rengøringen meget nemt og det suger ikke lugt til sig . Fåes fra 29 kr. kvm i div. byggemarkeder.

Disse net også fra Ikea har aberne meget glæde af , jeg har klippet et lille hul i stoffet imellem lagene så aberne kan kravle igennem .

Nederst kan ses en plasticbeholder som indsekt foder beholder (Kan fåes gratis i div. slikbutikker)

Jeg har i 2013 lavet helt nyt udevoliere . Da jeg i forvejen har en havedam var det nærliggende også at lave noget med vand inde i volieren også . Jeg har lavet et vandfald/vandløb inde i volieren.
Jeg har udenfor volieren en nedgravet beholder (1000 liter) som buffertank ,denne er forbundet med et afløb som går igennmem soklen.

Her har jeg lavet en lille video af mit bassin og ude-volieren 
Video som jeg har lavet vedr. tamarin cake 
Video vedr. foder-insekter og Korvimin/kalk
I stedet for vælling bruger jeg næsten kun korvimin nu for at sikre at aberne får de vitaminer/mineraler de har brug for. og det er nemt at dosere .
Lav din egen hjemmeside med mono.net